Barcelona

Barcelona, Spanje

Prijs:

€ 287,00

Verblijf:
3/4 dagen
Personen:
2 persoons kamer
Periode:
bekijk offerte
Vertrek:
Brussel-Zaventem
Amsterdam
Eindhoven
Prijs:
€ 287,00
Barcelona

Dwaal door het centrum van Barcelona en ontdek de stad van de beroemde architect Gaudí. Barcelona is een bezienswaardigheid op zich. De combinatie van zijn onnavolgbare werken zoals Park Güell en de onvoltooide Sagrada Familia, meer dan 35.000 winkels en een rijkelijk nachtleven maken de Spaanse stad ongekend populair voor een bezoek.

Te bezoeken plekken in Spanje

1. Boqueriamarkt Deze markt, meer dan eens uitgeroepen tot 's werelds mooiste markt, nodigt het hele jaar uit tot een paradijselijke wandeling. De weelderige etalage van de Catalaanse keuken heeft in alle moderne Romans over Barcelona een plaats gekregen en dat heeft een reden.

2. De Ramblas

Toeristische santenkraam of een pittoresk symbool van de stad? Je mag het zelf zeggen terwijl je over de Ramblas naar de haven slentert.

3. Oude haven en nieuwe stranden

Barcelona leeft tegenwoordig met zijn gezicht naar de zee gericht. Pakhuizen zijn zeepaleizen geworden en havenpieren zijn nu loopbruggen van het fraaiste hout.

4. Rond de Plaça dels Àngels

Dicht bij de Ramblas brengen cultuurpaleizen leven in de brouwerij. Arm en rijk botsen hier frontaal. Het imposante museumgebouw van Richard Meier ging als een stralend wit luxeschip voor anker in de zee van armoede in de wijk Raval. De rol van havenarbeiders is inmiddels overgenomen door Afrikaanse prullariaverkopers. Boekwinkels, galeries en vintagespullen geven de wijk hier en daar het karakter van een bohémien buurt.

5. Montcada en het Picassomuseum

’s Werelds grootste tentoonstelling van Picasso’s vroege werk beslaat vijf oude paleizen. De kleine Montcada-steeg, waarlangs de gotische paleizen staan waarin het museum is ondergebracht, heeft echter nog veel meer interessants te bieden.

6. Tapasbar in Born

In de wijk Born zijn meerdere goede adressen te vinden. Probeer de Spaanse hapjes in Euskal Etxea (Passeig del Born), Cal Pep (Placa de les Olles) of Taberna Sagardi (Avenida Diagonal).

7. Palau de la Música Catalana

Een symbool van de ’Catalaanse renaissance’ en een zee van kleuren en vormen: dit muziekpaleis is een van de hoogtepunten van Barcelona. Het muziekpaleis Palau de la Música Catalana toont als een ‘Ode aan Catatonië’ het weelderigste wat het modernisme heeft voortgebracht.

Jouw eigen rondreis Spanje boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Spanje met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij cityconsultant.eu veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden!

Offerte aanvragen

Voornaam (verplicht)

Achternaam(verplicht)

E-mail (verplicht)

Telefoon (verplicht)

Activeer uw klantnummer

Aantal personen

In welke periode wilt u reizen?

Opmerkingen

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga hiermee akkoord.