Boedapest

Boedapest, Hongarije

Prijs:

€ 289,00

Verblijf:
3 dagen
Personen:
2 persoons kamer
Periode:
bekijk offerte
Vertrek:
Brussel-Zaventem - Eindhoven
Prijs:
€ 289,00
Algemeen

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije. De stad is het economisch en cultureel centrum van het land. Boedapest (internationaal: Budapest) is een samensmelting van de twee steden Buda en Pest. Deze twee stadsdelen liggen ieder aan een zijde van rivier de Donau. In twee eeuwen tijd is Boedapest uitgegroeid van een vijftigduizend inwoners tellende stad naar een metropool waar bijna twee miljoen inwoners leven. Met ruim 4 miljoen bezoekers per jaar is Boedapest veruit de belangrijkste toeristische bestemming in Hongarije.

De stad Boedapest Het uiterlijk wordt door een aantal factoren bepaald. Het allerbelangrijkste is de Donau. Deze rivier zorgt ervoor dat je er vanuit meerdere plekken in de stad sprake is van een prachtige panoramisch beeld. Ook zorgt het ervoor dat een aantal gebouwen zoals het Parlement en het Burchtpaleis door de Donau extra tot hun recht komen. Het centrum van stadsdeel Pest bestaat vooral brede straten, veel statige gebouwen en redelijk wat autovrije gebieden. Stadsdeel Buda is het rustigste deel van de stad. Hier domineert de Burchtwijk het beeld van de stad. Iets zuidelijker ligt de Gellértheuvel, dat behalve een populaire toeristische attractie ook een leuke uitdaging biedt voor wandelaars. Wie naar de top van de heuvel wil lopen moet bijna driehonderd hoogtemeters overbruggen.

Boedapest is een allemansvriend, die veel soorten toeristen aan zal spreken. Boedapest heeft een aantal aantrekkelijk musea, wat de liefhebbers van kunst en geschiedenis aan zal spreken. Op cultureel vlak heeft Boedapest de Staatsopera, een levendig uitgaansleven, diverse theaters en vooral in de zomermaanden een aantal evenementen die de moeite waard zijn. Winkelliefhebbers kunnen los gaan in winkelstraten zoals Vaci utca en Fashion Street en wie van lekker eten houdt die kan in Boedapest genieten van zowel de Hongaarse keuken alsmede een groot aantal internationale keukens. Voor spa-liefhebbers heeft Boedapest misschien wel de beste badhuizen van Europa.

Binnen de metropool Boedapest zijn er volop overnachtingsmogelijkheden te vinden. Het aanbod bestrijkt alle mogelijke prijscategorieën. Wie van luxe houdt die kan overnachten in uitstekende vijfsterrenhotels. Wie echter zo goedkoop mogelijk wil overnachten die kan in diverse pensions en jeugdherbergen terecht. Een markt die dankzij het internet volop in opkomst is, is het huren van een appartement bij particulieren of kleinschalige bedrijven. Deze worden rechtstreeks aangeboden, maar ook via boekingssites zoals booking.com, expedia en wimdu. De prijzen voor hotelkamers kunnen zeer veel schommelingen vertonen. Over het algemeen is de periode oktober tot en met maart goedkoper, omdat het dan laagseizoen is. Dat geldt dan vaak niet voor de luxe zakenhotels, die juist tijdens de zomermaanden juli en augustus vaak iets gunstiger geprijsd zijn. Tijdens die twee maanden komen er minder zakenreizigers naar Boedapest, waardoor deze hotels hun kamers moeten zien op te vullen met toeristen. Die zijn over het algemeen niet bereid om de soms zeer hoge prijzen te betalen die zakenlui wel betalen.

Offerte aanvragen

Voornaam (verplicht)

Achternaam(verplicht)

E-mail (verplicht)

Telefoon (verplicht)

Activeer uw klantnummer

Aantal personen

In welke periode wilt u reizen?

Opmerkingen

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga hiermee akkoord.