Gardameer

Gardameer

Prijs:

€ 318,00

Verblijf:
3 dagen
Personen:
2 persoons kamer
Periode:
bekijk offerte
Vertrek:
Brussel-Zaventem - Eindhoven
Amsterdam
Eindhoven
Prijs:
€ 318,00
Algemeen

Het Gardameer is het grootste én schoonste meer van Italië, met een omtrek van bijna 160 km. Het prachtige landschap met bergen, de stranden en de vele schilderachtige plaatsjes maken het Gardameer de bekendste en populairste Italiaanse vakantiebestemming voor Nederlanders. Ontspannen op het strand, watersporten op het meer of een wandeling in de bergen rondom het meer, aan het Gardameer is het allemaal mogelijk.

Hoogtepunten Gardameer

Eten & drinken in Gardameer

De streek tussen het Gardameer en Verona is bekend vanwege haar wijnen. Hier worden wijnen als Valpolicella en Bardolino gemaakt. De keuken aan het Gardameer bestaat uit producten uit de streek zelf: zoetwatervissen, wijn, maar ook truffels, paddenstoelen en kastanjes uit de heuvels rondom het Gardameer. Specifieke visgerechten van het Gardameer zijn o.a. ‘luccio in salsa’ (snoek in saus) en ‘sadelle in saòr’ (sardines die met uien in zout zijn ingelegd). De gerechten worden natuurlijk vergezeld door de wijnen uit de streek.

Geografie van Gardameer

Het Gardameer met zijn diepblauwe water heeft een kustlengte van wel 158,4 kilometer. Het landschap rond het meer heeft een schilderachtig karakter door de citroenbomen, cipressen, oleanders en de imponerende rotsmassieven. In het meer liggen zeven kleine eilandjes waarvan Isola di Garda, dat voor San Felice ligt, de belangrijkste is.

Op vakantie naar Gardameer

Een van de grote rijkdommen waarover Italië beschikt zijn de prachtige meren. Van grote blauwe bergmeren in het noorden van het land tot de vulkanische meren in de buurt van Rome. Het Gardameer is misschien wel het bekendste én het grootste meer van Italië. Ontdek tijdens een vakantie aan het Gardameer de veelzijdige natuurlandschappen, de Romeinse historie in Desenzano del Garda en proef ook zeker de bekende Limoncello in Limone sul Garda.

De meren van Italië zijn al sinds de tijd dat de Romeinen er zomervilla’s bouwden een geliefde vakantiebestemming en nog steeds komen duizenden toeristen hier vakantie vieren. In Noord-Italië ligt het grootste meer van Italië: het Gardameer. Dit meer beslaat drie regio’s: in het zuidwesten ligt Lombardije, in het zuidoosten Veneto en in het noorden ligt Trentino-Alto Adige. Rondom het Gardameer vindt u zowel kleine als grote zandstranden en een indrukwekkend natuurlandschap met als 'hoogtepunt' de hoge bergen van Lombardije.

Offerte aanvragen

Voornaam (verplicht)

Achternaam(verplicht)

E-mail (verplicht)

Telefoon (verplicht)

Activeer uw klantnummer

Aantal personen

In welke periode wilt u reizen?

Opmerkingen

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga hiermee akkoord.