Venetië

Venetië, Italië

Prijs:

€348,50

Verblijf:
3 dagen
Personen:
2 persoons kamer
Periode:
bekijk offerte
Vertrek:
Brussel-Charleroi - Eindhoven
Prijs:
€348,50
Algemeen

Een romantische gondelvaart door de smalle grachten: dat is nog eens een goede start van uw verblijf in Venetië! Vanaf het water kunt u deze betoverende stad uitgebreid bekijken. Prachtig versierde gebouwen en talloze bruggetjes trekken aan uw oog voorbij. Eenmaal weer op de kade kunt u dwalen in een labyrint van smalle straatjes en imponerende pleinen. Welkom in dit waterrijke sprookje!

​Hoogtepunten Venetië

Buitengewoon bijzonder is het Dogenpaleis (Palazzo Ducale), de plek waar de vroegere bestuurders (Dogen) van Venetië woonden en regeerden. Dit paleis mag u echt niet missen: hier vindt u een gouden trap, de trap der reuzen, de mooiste zaal aller tijden en als klap op de vuurpijl: het grootste schilderij ter wereld!

Venetiaans glas is vermaard over de hele wereld: dat moet u met uw eigen ogen gaan bekijken! Een bezoek aan het Glasmuseum op het glasblazerseiland Murano is gegarandeerd een bijzondere ervaring. In dit museum ziet u het helderste glas ter wereld, superscherpe spiegels en de eerste brilglazen. U kunt hier ook prachtig glaswerk aanschaffen.

Venetië heeft veel kerken, maar de San Marco Basiliek is zonder twijfel de meest spectaculaire. Deze kerk is genoemd naar de beschermheilige van Venetië: de evangelist Marcus. U voelt zich zeker overweldigd tijdens een bezoek aan deze basiliek: fantastische mozaïeken, talloze verschillende bouwstijlen en zelfs een echte schatkamer trekken aan u voorbij. Dat mag u niet missen!

Op vakantie naar Venetië

Laat u verrassen door Venetië! In deze prachtige stad kunt u altijd wel iets beleven: feest mee met de bontgekleurde massa tijdens het spectaculaire Venetiaanse Carnaval, of spot beroemdheden tijdens het veelgeprezen Filmfestival. Maar natuurlijk kunt u ook heel ontspannen door de Venetiaanse grachten varen in een echte gondel, of genieten van verrukkelijke Italiaanse gerechten bij één van de uitstekende restaurants! Deze stad ligt in een lagune in het noordoosten van Italië, aan de Adriatische Zee.

Autorijden is niet mogelijk in Venetië, dus u verkent deze indrukwekkende stad te voet, of liever nog per boot. Met waterbussen reist u comfortabel door de hele lagune en van eiland naar eiland. Ook de spectaculaire gebouwen langs het Canal Grande kunt u het beste vanaf het water bezichtigen. De Venetianen zorgen ervoor dat hun stad altijd prima te bezichtigen is!

U houdt niet zo van water? Niet getreurd, ook met vaste grond onder de voeten kunt u Venetië zeer goed bezichtigen. Als u een wandeling maakt van het San Marcoplein naar de Ponte Rialto valt u van de ene verbazing in de andere. Aan de pleinen staan fantastische gebouwen die u van binnen kunt bekijken: kunstliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen! Dwalend door de pittoreske steegjes kunt u lekker shoppen en af en toe stoppen voor een overheerlijk Italiaans hapje en drankje. ’s Avonds lang natafelen aan één van de vele terrasjes terwijl fonkelende sterren hun licht over deze prachtige stad laten schijnen: in Venetië vindt u de ware romantiek!

Offerte aanvragen

Voornaam (verplicht)

Achternaam(verplicht)

E-mail (verplicht)

Telefoon (verplicht)

Activeer uw klantnummer

Aantal personen

In welke periode wilt u reizen?

Opmerkingen

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga hiermee akkoord.